Ha felkeltettük érdeklődését és szeretne még többet megtudni, kérjen személyes konzultációt!
Időpontfoglalás

Informatikai hálózatok

Informatikai hálózatok

Ma már elképzelhetetlen a mindennapi élet internethasználat nélkül. Nem csak szórakozásra, ismerőseinkkel való kapcsolattartásra ad lehetőséget, de munkánk során is – legyen az irodai vagy otthoni munkavégzés –, szükségünk van rá. Mindenki számára fontos a stabil, szélessávú szolgáltatás megléte a megfelelő kikapcsolódás és a hatékony munkavégzés szempontjából is.

Szolgáltatói oldalról a minőségre sajnos nincs ráhatásunk, de saját környezetünkben mindent megtehetünk azért, hogy ne legyen fennakadás otthoni, munkahelyi hálózatunkat illetően.

Ajánlatkérés

Tudta?

Ha a vezetékek beépítésénél nem a megfelelő gondossággal járunk el, nagyban romolhatnak azok gyári paraméterei.

A gyakorlatban…

Vezetékes rendszereknél figyelembe kell vennünk

  • a leendő munkaállomások számát, helyét,
  • a munkaállomásokon végzett tevékenységek adat- és az ezzel együtt járó sebességszükségletét,
  • és adott esetben a környezeti tényezőket (ipar) stb.

Ezután következhet csak a vezetékek típusának meghatározása, hálózati eszközök kiválasztása és a megfelelő műszaki-logikai konstrukció kialakítása.

A vezetéknélküli rendszerek tervezésénél

  • még a kiszolgálandó eszközök sajátosságainál is fontosabb a lefedni kívánt terület nagyságának és közegeinek elemzése a megfelelő hardverek kiválasztásához, kedvező elhelyezésükhöz;
  • a rendszer fizikai felépítésén túl jelentős szerepe van a hálózati beállításoknak, hogy a hely minden pontján zavartalanul működjön az internetelérés, és ne „bolonduljanak meg” készülékeink a sok router között.

 

 

 

Ajánlatkérés

Szolgáltatástípus
Foglaljon időpontot helyszíni felmérésre, hogy személyre szabott biztonságtechnika kerüljön telepítésre.

Helyszíni felmérés időpontfoglalás

Miért fontos a személyes egyeztetés?

Ha új ingatlant épít vagy építtet, akkor különösen hangsúlyos az előrelátás, nehogy megfeledkezzen a szükséges biztonságtechnika kiépítéséről (az utólagos szerelés egy kész épületben az esztétika megőrzése mellett sokkal költségesebb lehet). Ha gondoskodott vagyonvédelemről, de nem a megfelelő emberrel konzultált, előfordulhat, hogy rosszul készítik  elő a tervezett rendszerek kiépítését. Megfelelő koordinálás nélkül a különböző rendeltetésű, műszaki paraméterű, vezetékigényű eszközök nem az optimális helyükre, szerelési magasságukba lesznek elhelyezve, esetleg figyelmen kívül esik a részegységek helyszükséglete vagy a kész védelem villamos energiaigénye stb. Egy kész épületben is minden további nélkül kivitelezhető az elektronikus vagyonvédelem, meglehet a helyszín sajátosságaitól függően kompromisszumot kell kötni. Legtöbbször van lehetőség rejtve, esztétikusan elhelyezni a vezetéknyomvonalakat és a vezetékeket, de előfordulhat, hogy látható helyen kábelcsatorna, védőcső felszerelése szükséges a kábelek elvezetéséhez. Ha egyáltalán nem megoldható a pótlólagos vezetékelés, akkor vezeték nélküli, rádiós eszközök alkalmazásával áthidalhatók a nehézségek. Érdemes tehát egy megbeszélést beiktatni bármilyen helyszínen, bármilyen feladatról is legyen szó.

Időpontfoglalás