Ha felkeltettük érdeklődését és szeretne még többet megtudni, kérjen személyes konzultációt!
Időpontfoglalás

Kamerarendszer telepítés, kiépítés

Videómegfigyelő, kamerarendszer telepítés, kiépítés

A kamerarendszerek rendkívül jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy nyomon követhessük üzletünk, vállalkozásunk működését, rögzíthessünk egy folyamatot, vagy meggyőződhessünk arról, minden rendben van-e a házunk táján; emellett egyfajta gátat is szabhatunk betörésnek, szándékos károkozásnak, lopásnak stb.. Tapasztalatunk szerint rendkívül jó kiegészítője lehet riasztórendszerünknek is, hiszen riasztás esetén a távoli elérés révén bárhonnan rápillanthatunk kameráink képére. A technika fejlődésének köszönhetően ma már olyan nagyfelbontású kamerák állnak rendelkezésre elérhető áron, amelyekkel nem jelent problémát egy rendszám leolvasása vagy egy kisebb tárgy, bankjegy beazonosítása sem. A fejlettebb rendszerek azonban még számos feladatot képesek ellátni a mozgásérzékeléstől a kijelölt területre történő belépésen keresztül a járműészlelésig.

Ajánlatkérés

Tudta?

Egyes gyártók kaputelefonokat, beléptető rendszereket, rendszámfelismerő rendszereket is kínálnak, ezzel is hozzájárulva egy egészen komplex rendszer létrehozásához.

 

Gyakorlati szempontból...

két technológiát különböztetünk meg. 

·       A digitális rendszerek (IP kamerák) nagy területek lefedésére, ipari környezetben ajánlottak könnyű bővíthetőségük, szükség esetén kialakítható óriási rendszerméretük miatt. Mindemellett az intelligens feladatok nagy részét is ezekkel a kamerákkal tudjuk ellátni.

·       A nagyfelbontású analóg kamerák viszont kiválóan alkalmasak kisebb rendszerek telepítésére (lakások, üzletek) verhetetlen ár/érték arányuk miatt.

Az eszközök kiválasztásánál az alábbi szempontokat kell leginkább figyelembe venni:

  • látni kívánt terület nagysága, kamerától számított legnagyobb távolság,
  • esztétika (cső vagy dóm kivitelű kamera),
  • optika kiválasztása (fix, manuálisan vagy motorosan állítható, halszem),
  • infravörös megvilágítás erőssége éjszakai képhez,
  • esetlegesen pásztázó kamera szükségessége,
  • valamilyen intelligens funkció szükségessége,
  • tárolókapacitás,
  • bővíthetőség.

A kamerák darabszámának meghatározása megközelítőleg...

  •           Kültéren, adott ingatlanon a szükséges kamerák darabszáma oldalanként mindössze 1db is lehet. Ha hosszúak az épület oldalai (15m felett), vagy ha nem egyszerű alakzatról beszélünk, akkor indokolttá válhat több kamera felszerelése.
  •           Beltéren kisebb helyiségek figyelésére 1db kamera elegendő.

FONTOS MEGJEGYZÉS: Videófelbontásban a két technológia közt nincs különbség, ezért a felhasználó ugyanazt látja.

 

 

 

Ajánlatkérés

Szolgáltatástípus
Foglaljon időpontot helyszíni felmérésre, hogy személyre szabott biztonságtechnika kerüljön telepítésre.

Helyszíni felmérés időpontfoglalás

Miért fontos a személyes egyeztetés?

Ha új ingatlant épít vagy építtet, akkor különösen hangsúlyos az előrelátás, nehogy megfeledkezzen a szükséges biztonságtechnika kiépítéséről (az utólagos szerelés egy kész épületben az esztétika megőrzése mellett sokkal költségesebb lehet). Ha gondoskodott vagyonvédelemről, de nem a megfelelő emberrel konzultált, előfordulhat, hogy rosszul készítik  elő a tervezett rendszerek kiépítését. Megfelelő koordinálás nélkül a különböző rendeltetésű, műszaki paraméterű, vezetékigényű eszközök nem az optimális helyükre, szerelési magasságukba lesznek elhelyezve, esetleg figyelmen kívül esik a részegységek helyszükséglete vagy a kész védelem villamos energiaigénye stb. Egy kész épületben is minden további nélkül kivitelezhető az elektronikus vagyonvédelem, meglehet a helyszín sajátosságaitól függően kompromisszumot kell kötni. Legtöbbször van lehetőség rejtve, esztétikusan elhelyezni a vezetéknyomvonalakat és a vezetékeket, de előfordulhat, hogy látható helyen kábelcsatorna, védőcső felszerelése szükséges a kábelek elvezetéséhez. Ha egyáltalán nem megoldható a pótlólagos vezetékelés, akkor vezeték nélküli, rádiós eszközök alkalmazásával áthidalhatók a nehézségek. Érdemes tehát egy megbeszélést beiktatni bármilyen helyszínen, bármilyen feladatról is legyen szó.

Időpontfoglalás